Bu hafta mevzu Sakıp Sabancı müzesi ve müzedeki en ilgi çeken sergi ve koleksiyonlar. İstanbul’da gezi meraklılarının en çok ilgisini çeken yerlerin başında geliyor. Uzun yol yapmanın mümkün olamadığı haftalar içerisindeyim. Ama bu durum gezmeme ve yeni yerleri deneyimlememe engel değil.

Bu hafta Sakıp Sabancı Müzesine gittik. İnstagram’da beni takip edenler an be an attığım hikayelerime maruz kalıp nerede olduğumu görmüştür zaten 😀 yeri gelmişken Instagram profilime buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gel gelelim biz n’aptık? Nasıl gittik? Ne kadar kaldık? Biletler ne kadardı?

(şey gibi olmadı mı bu,  arama motoruna“kar tatili ne zaman? ” yazarsınız. Yanıt olarak: Kar ne zaman yağıyor? Kar yağacak mı? Tatil mi? … Clickbait haberler gibi ahahah)

SSM ziyaret saatleri ve ücretler:

 Müze ziyaretleriniz girişlerinde fotoğraflı kimliğinizle birlikte, aşı kartınızı, aşı olunmadıysa en geç 48 saat önce yapılmış negatif sonucu olan PCR testinizi, ya da Covid-19 geçirmiş olan ziyaretçilerin (bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) ilgili belgelerini yanlarında getirmeleri bekleniyor. Aksi halde girişleri kabul edilmiyor. Müzeye gideceğiniz gün ve saat aralıkları için bu linkten rezervasyon yapmanız sergi girişlerinde öncelik sağlamakta.

Ziyaret Saatleri

Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Pazar: 10:00 – 18:00
Cumartesi: 10:00 – 20:00
Pazartesi günleri kapalıdır.

Bilet Ücretleri

Salı günü tüm girişler ücretsiz

Tam bilet tek giriş 50 TL

İndirimli bilet tek giriş 35 TL

Sakıp Sabancı Müzesi Nerede?

Eğer toplu taşıma ile gidecekseniz;

Beşiktaş meydan durağından Çırağan/Ortaköy tarafına giden 22/25E/40T/42T otobüsleriyle müzenin hemen önü olan  “Çınaraltı” durağında inebilirsiniz. 

SSM Sakıp Sabancı Müzesi Girişi

Müzeye girişte biletlerinizi alıp, sağ tarafta bulunan minik yapay göldeki kaplumbağalara selam verip 🙂 izin aldıktan sonra hemen yandaki yeşillikler içindeki merdivenlerden yukarı doğru çıkarak köşke varabilirsiniz.

Sergi ve Koleksiyonlar?

dün.bugün.İstanbul

22 sanatçının İstanbul’a dair çalışmalarını bir araya getiriyor.  Hepsi ayrı ayrı çok güzel ve keşfetmeye değer. Ama içlerinde favorim olanlar;  Vasıta, Dolaysız Peyzaj, Hayal ve Hakikat.

Tanzimat’tan Cumhuriyete Ressam Hocaların Ressam Öğrencileri

Hoca Ali Rıza, Halife Abdülmecid Efendi, Hüseyin Zekâi Paşa, İvan Konstantinoviç Ayvazovski, Şevket Dağ, Hikmet Onat, Hüseyin Avni Lifij, İbrahim Çallı, Nazmi Ziya Güran’ın yanı sıra öncü kadın sanatçılardan Mihri (Müşfik) Hanım’ın aralarında olduğu sanatçıların çeşitli eserlerini bir araya getiriyor.

Bu eserlerle gözlerimizi bayram ettirip ardından Atlı Köşkü gezebiliriz. Gezerken, “yahu insanlar nasıl bu evlerde yaşamışlar? Buranın tozu çok olur? Nasıl temizlik yapıyorlar?” gibi fakir düşüncelerimizden sonra 😀 “aaa biz insanların evini geziyoruz resmen” farkındalığını da geçince turumuz bitiyor.

Çıkışta, geldiğiniz merdivenlerden inmeyin soldan devam edip yoldan inin oralarda da “Uyuyan Kadın” heykeli gibi birkaç tane eser bulunuyor.

Bugünkü gezimiz de buydu 😊 

Sormak istedikleriniz ya da daha ayrıntılı bilgi almak istediğiniz konuları aşağıdaki yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bunlar da hoşunuza gidebilir:

1 Yorum

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir